Belgian
2012-09-03 | 17:21:00 |
Kategori: |
0 kommentarer
Detta var gårdagens frukost, supermumsigt!
Snäll som min pappa är gjorde han de lite extra festligt med nyköpt nutella!
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2950132/images/2012/004_5044cad69606ee73b20007d5.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/2950132/images/2012/005_5044caddddf2b3427d00088d.jpg)
Antal portioner: 4
Ingredienser
2 st ekologiska ägg
125 g smör
2.5 dl mjölk 3 %
2 dl vatten
12 g färsk jäst
0.5 tsk salt
0.75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6.75 dl vetemjöl
Smält smör till gräddning
Gör så här
1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).
2. Smält smöret.
3. Tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37 grader.
4. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
5. Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät våffelsmet.
6. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke.
7. Vänd försiktigt ner i våffelsmeten och låt vila i cirka 20 minuter.
8. Värm våffeljärnet.
9. Pensla det med smält smör och grädda dina belgiska våfflor i 3–5 minuter.
Kommentarer från er Söta Läsare.
Trackback